Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S Turskom i Brazilom

Iran prihvatio klauzule sporazuma o razmjeni uranija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad kazao je turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu da njegova zemlja prihvaća klauzule sporazuma o razmjeni uranija zaključenog s Turskom i Brazilom te da će o tome obavijestiti Međunarodnu agenciju za atomsku energiju.

'Uskoro ćemo obavijestiti IAEA. Ocjenjujemo da je taj sporazum prilika za sve', istaknuo je iranski čelnik u subotu navečer u telefonskom razgovoru s Erdoganom, objavila je u nedjelju tiskovna služba turskog premijera. Ahmadinedžad je kazao kako u tom sporazumu vidi 'početak novog pristupa i novog ozračja' za rješavanje krize oko svojeg nuklearnog programa, piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Erdogan je savjetovao svojem sugovorniku da njegova zemlja 'na najbolji mogući način iskoristi tu priliku dobivenu nakon intenzivnih diplomatskih napora', ističe se u tekstu. Iran je prihvatio svoj niskoobogaćeni uranij na turskom teritoriju zamijeniti za onaj obogaćen 20 posto, koji će koristiti u svojim reaktorima za medicinske svrhe.

Bez obzira na to, Vijeće sigurnosti UN-a u utorak bi trebalo raspravljati o novim sankcijama Iranu zbog nuklearnog programa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene