Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTU TENZIJE

Iran optužuje Trumpa: Njegova konfliktna politika je razlog pobune i subverzije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je u subotu optužio "proizvoljnu i konfliktnu politiku" Donalda Trumpa vezanu uz globalne sigurnosne prijetnje, odbacivši njegove izjave u kojima je tu bliskoistočnu zemlju nazvao odmetničkom državom.

Tenzije između Irana i Sjedinjene Države porasle su nakon izborne pobjede američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je Teheran izdvojio kao ključnog podržavatelja militantnih skupina.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Kasem Soleimani "Terorist broj jedan" Tko je bio Kasem Soleimani, iranski vođa u čiju je smrt upleten i Donald Trump?

"Trump bi trebao potražiti razlog subverzije i pobune u svojoj proizvoljnoj i konfliktnoj politici i akcijama, kao i u onima njegovih arogantnih, agresivnih i okupatorskih saveznika u regiji", istaknuo je iranski ministar vanjskih poslova Bahram Qassemi, a prenijela državna novinska agencija IRNA.

Trump je u četvrtak rekao da se nove prijetnje pojavljuju iz "odmetničkih režima poput Sjeverne Koreje, Irana i Sirije, kao i vlada koje ih financiraju i podržavaju".

Viši iranski dužnosnici optužili su američkog saveznika Saudijsku Arabiju, regionalnog rivala Teherana, za nestabilnost i napade na Bliskom istoku, uključujući onaj u Teheranu u kojem je prošlog mjeseca poginulo 18 ljudi.

Saudijska Arabija odbacila je da je sudjelovala u tom napadu za kojeg je odgovornost preuzela Islamska država.

Iako američki čelnik ne odustaje od svojih kritika upućenih Iranu, viši američki dužnosnik u četvrtak je otkrio da će Trump "vrlo vjerojatno" objaviti da se Iran drži svog nuklearnog dogovora sa svjetskim silama iako je i dalje rezerviran oko tog sporazuma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene