Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Iran nije prekinuo obogaćivanje urana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran nije obustavio svoje aktivnosti obogaćivanja urana i ignorirano je zahtjeve Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, navela je IAEA u izvješću objavljenom danas.

"Suprotno odlukama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, Iran nije obustavio svoje aktivnosti obogaćivanja urana", rekao je generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

On je dodao da je Teheran pristupio postavljanju dviju novih kaskada centrifuga i nove generacije centrifuga u svrhu testiranja.

Iran je također "nastavio gradnju reaktora tipa IR40", prema izvješću kojeg će u beču od 2. lipnja razmatrati vijeće guvernera IAEA-e.

"Generalni direktor je uputio hitan poziv Iranu da pokrene sve tražene mjere kako bi ih uvjerio u miroljubivu prirodu svog nuklearnog programa, i to što prije moguće", prema izvješću.

Obogaćivanje urana omogućuje proizvodnju goriva za nuklearne centrale, ali služi i za dobivanje tvari potrebnih za izradu atomskog oružja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene