Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo prebrojavanje potvrdilo pobjednika

Iran: Musavi ostaje pri zahtjevu za novim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni predsjednički kandidat Mir Husein Musavi ne odustaje od zahtjeva za novim izborima pošto je u ponedjeljak vrhovno zakonodavno tijelo Vijeće čuvara, poslije djelomičnog ponovljenog prebrojavanja glasova, potvrdilo pobjedu konzervativnog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

'Odbacujemo izjave glasnogovornika Vijeća čuvara ustava, naglašavamo da je položaj Mira Huseina Musavija iznesen u njegovu pismu od 27. lipnja', preneseno je iz ureda oporbenog čelnika. U pismu od 27. lipnja Musavi zahtijeva uspostavu neovisnog povjerenstva kako bi se preispitao izborni proces za koji smatra da je neregularan. Musavi stoga zahtjeva poništenje izbornih rezultata i raspisivanje novih izbora.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

U ponedjeljak je Vijeće čuvara objavilo da je na temelju djelomičnog ponovnog prebrojavanja glasačkih listova, prema nasumičnom uzorku, potvrđena izborna pobjeda konzervativnog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene