Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro stiže i film

Iran masovno proizvodi balističke rakete triput brže od zvuka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je počeo 'masovnu proizvodnju balističkih raketa' namijenjenih razaranju 'pomorskih ciljeva', izjavio je zapovjednik Čuvara revolucije general Mohamad Ali Džafari.

'Brzina tih raketa triput je veća od zvuka, ne mogu se detektirati i ne mogu ih neutralizirati neprijatelji', dodao je general Džafari koji nije naveo ime ili druge značajke tih raketa. Film o lansiranju jedne od tih raketa bit će 'na raspolaganju medijima', dodao je on.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna industrija cvjeta Susjedna država počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica: "Na sve utjecaje imamo odgovore, a i izvozit ćemo ih, to je skupo na tržištu" Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen Prijelomna točka "Rizik od eskalacije sukoba je stvaran, situacija je eksplozivna": Von der Leyen najavila sankcije

>> Iran bi mogao imati nuklearno oružje za dvije godine

>> Ahmadinedžad: Ni 100.000 UN-ovih rezolucija nas neće zaustaviti

'Balističke rakete o kojima smo objavili informacije prije dvije godine ušle su u masovnu proizvodnju ali su preciznije i naprednije', kazao je general Džafari kojega citira agencija ISNA ne dodajući druge detalje.

Čuvari revolucije, ideološka elitna vojska Islamske Republike, kontroliraju cjelokupni iranski balistički i raketni program. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene