Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmjena

Iran i Rusija zamijenili leoparde za tigrove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je Iranu isporučila jedan par sibirskih tigrova u zamjenu za par perzijskih leoparda.

Iran namjerava obnoviti populaciju sibirskih tigrova u Mazanderanskim planinama, na sjeveru zemlje, odakle su isčeznuli prije pola stoljeća.

‘Radi obnove vrste, dva sibirska tigra su uvezena iz Rusije. Ženka je skotna i trebala bi se okotiti za dva mjeseca’, rekao je jedan visoki dužnosnik iranske organizacije za zaštitu okoliša.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Dva tigra će mjesec dana biti na promatranju u zoološkom vrtu u Teheranu i zatim će biti prebačeni u Mazanderan gdje će ih pet godina nadzirati ruski zoolozi.

Isto će učiniti i iranski zoolozi s dva perzijska leoparda, dvije ženke koje je Teheran dao Rusiji za područje oko Sočija, na Crnom moru.

Taj program povratka perzijskog leoparda u rusko Zakavkazje, odakle je nestao 1950-ih, pokrenut je na inicijativu premijera Putina. Dva mužjaka leoparda Rusiji je lani poklonio Turkmenistan. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene