Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali napredak

Iran i IAEA usuglasili 'neke točke' i dogovorili novu rundu pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedini rezultat današnje runde pregovora Irana i Međunarodne agencije za atomsku energiju je da su usuglašene 'neke' nedefinirane točke te da će biti održan novi sastanak.

Visoki iranski dužnosnik rekao je u srijedu da su se Iran i Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) suglasili oko "nekih točaka" na pregovorima održanim u Teheranu te da će se ponovo sastati, izvijestila je iranska novinska agencija FARS, ne navodeći datum novog susreta.

Komentari Ali Asghara Soltanieha, iranskog izaslanik pri IAEA, pokazali su da dvije strane ponovno nisu uspjele finalizirati dogovor koji bi omogućio da IAEA opet pokrene istrage oko atomskih aktivnosti Teherana, ocjenjuje Reuters.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna 'Već su uzimali uzorke' Iran neće agenciju za atomsku energiju u svom vojnom postrojenju

>> Iran postavlja centrifuge nove generacije

"Osim uklanjanja nekih razlika i suglasnosti oko nekih točaka u tekstu (...) dvije strane odlučile su na sljedećem sastanku preispitati i razmijeniti mišljenja o novim prijedlozima koji su dani na ovom susretu", rekao je Soltanieh, prema izvješću FARS-a.

IAEA nastoji premostiti razlike s Iranom koje priječe UN-ovu agenciju da ponovno pokrene prekinute inspekcije na temelju sumnji da Teheran razvija nuklearno oružje. "S obzirom na beskompromisni stav Irana i nespremnost da postigne sporazum s IAEA, ja ne očekujem da se ostvari napredak", kazao je uoči sastanka u Teheranu jedan zapadni izaslanik pri nuklearnoj agenciji.

Islamska Republika opovrgava optužbe Zapada da je njezin nuklearni energetski program usmjeren na razvoj sposobnosti za proizvodnju atomske bombe. Iran tvrdi da gomila obogaćeni uran isključivo za civilne energetske svrhe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene