Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balistička tehnologija

Iran gradi još četiri satelita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran gradi još četiri satelita, rekao je ministar telekomunikacija, prenosi iranska novinska agencija, nakon što je prošlog tjedna u orbitu poslao prvi satelit proizveden u Islamskoj Republici.

Iran je u utorak lansirao satelit za istraživanje i telekomunikaciju nazvan Omid, što je zabrinulo zapadne sile koje se pribojavaju da Teheran nastoji izgraditi nuklearnu bombu i raketni sustav.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Balistička tehnolgija dugog dometa iskorištena za postavljanje satelita u orbitu može biti korištena i za lansiranje bojnih glava. 'Sada iranski stručnjaci rade još četiri druga satelita', rekao je iranski ministar telekomunikacija Muhamed Soleimani, kako prenosi agencija Mehr, no nije rekao kada bi mogli biti lansirani. 

>> 'Obamu su na vlast doveli cionisti'

>> Lansiranje iranskog satelita nema vojnu svrhu

>> VIDEO: Iran lansirao prvi domaći satelit

'Pojedinosti o ta četiri satelita bit će objavljene po njihovoj završnoj pripremi', rekao je dodavši da će, nakon lansiranja Omida, 'Iran nastojati povećati težinu i visinu satelita koji će biti lansirani'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene