Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sigurni i pouzdani'

Iran Europi nudi opskrbu prirodnim plinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran bi mogao biti 'siguran, pouzdan i dugoročan' opskrbljivač Europe prirodnim plinom, rekao je iranski ministar industrije Mohamad Reza Nematzadeh.

'U budućnosti bismo željeli imati važnu ulogu na svjetskome tržištu plina', rekao je iranski ministar industrije Mohamad Reza Nematzaded za njemački list.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

'Ne želimo biti konkurencija Rusima, no svjesni smo činjenice da je potreba Europe za plinom sve veća i željeli bismo u tomu sudjelovati.'

Barroso poziva na odgovor EU-a zbog ruskih plinskih prijetnji

'Iran može biti pouzdan, siguran i dugoročan europski partner, s obzirom na to da su naše zalihe dostatne. Razmišljamo o takvoj suradnji', kazao je ministar te istodobno pozvao njemačke proizvođače automobila da u njegovoj zemlji ponovno podignu proizvodne pogone. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene