Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako međunarodna zajednica neće...

Iran će proizvoditi vlastito gorivo za reaktor ako treba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će sam proizvoditi nuklearno gorivo potrebno za funkcioniranje reaktora ako ga međunarodna zajednica ne opskrbi njime, izjavio je u subotu visoki iranski vjerski dužnosnik.

'To je vaša obaveza, opskrba gorivom reaktora u Teheranu', izjavio je Ahmad Katami, konzervativni vjerski dužnosnik, obraćajući se Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) prigodom molitve na Sveučilištu u Teheranu za Aid al-Adhu (praznik žrtvovanja).

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

'Da ste to učinili, afera bi bila završena, dodao je on. Ako ne surađujete, morate znati da će se nacija koja je dobila pravo na tehnologiju opskrbiti i gorivom za reaktor. To je legalno i u skladu s međunarodnim jamstvima'.

Reagirao je na rezoluciju koju je u petak usvojio IAEA, osuđujući Teheran za kontroverzni nuklearni program i zahtijevajući 'prekid' izgradnje novog nuklearnog postrojenja.

Po Ahmadu Katamiju ta je rezolucija 'potpuno političke a ne tehničke prirode'. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene