Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran će osloboditi britanske vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad izjavio je kako će njegova zemlja osloboditi 15 uhićenih britanskih vojnika kao znak dobre volje i uskršnji poklon Britancima.

Iranski predsjednik je objavio kako će 'zatočenici', koji su u pritvoru u Iranu od 23. ožujka, biti prevezeni na zrakoplov odmah po završetku njegove konferencije za novinare. Nakon toga bit će predani britanskim diplomatima u Teheranu. 

Pročitajte i ovo Poljski predsjednik Andrzej Duda Duda na udaru kritika Poljaci pobijesnili na svog predsjednika: "Oplakuje kriminalca i Putinovog saveznika" Djevojke nazdravljaju padu helikoptera Pad helikoptera Kćeri ubijene Iranke proslavile smrt Ebrahima Raisija uz alkohol i poznati bosanski hit

Puštanje britanskih marinaca okončat će 13-dnevne napetosti između Irana i Velike Britanije, tijekom kojih su Britanci uporno tvrdili kako su njihovi vojnici oteti u iračkim vodama. 

Protekli dani prošli su u brojnim pregovorima između Irana i Velike Britanije i rastućim tenzijama koje su dodatno porasle iranskim učestalim puštanjem video snimki britanskih vojnika s priznanjima kako su neovlašteno ušli u iranske vode, zbog čega su i uhićeni. 

'U susret rođendanu velikog proroka Muhameda i uskrsnuću Krista vlada Islamske Republike Iran i Iranaci, unatoč svim pravima da ih se izvede pred sud, oprostit će 15-orici vojnika', izjavio je iranski predsjednik na konferenciji za novinare. 

'Ovaj oprost poklon je Britancima', dodao je. 

Cijena nafte odmah je pala za 50 centa. 

Britanija i dalje tvrdi da su mornari bili u iračkim teritorijalnim
vodama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene