Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sankcije teherana

Iran bi plaćao za žito u nafti i zlatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran bi htio plaćati za žito u zlatu i nafti, a veliku količinu pšenice, koju je kupio u skladu s prvim ugovorom postignutim otkako su sankcije protiv Teherana počele otežavati uvoz prehrambenih proizvoda, platio je u jenima, izjavili su europski izvoznici pšenice.

Iran je kupio najmanje 200.000 tona pšenice na svjetskom tržištu prošloga tjedna. Nove financijske sankcije uvedene Teheranu od početka ove godine, čije je svrha kazniti ga zbog nuklearnog programa, otežale su Iranu uvoz hrane i njezino plaćanje.

Sankcije su drastično smanjile mogućnost Teherana da plaća u eurima i dolarima pa je potražio alternativne načine kako bi platio za svoj uvoz. Trgovci vjeruju da je iranska vlada iskoristila tvrtke sa sjedištem u Švicarskoj koje su se sposobne financirati u Aziji te da je koristila ugovore na bazi jena kako bi platila za pšenicu. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Odgovor na napad VIDEO/FOTO Obaranje iranskih letjelica: Pogledajte kako je noćas izgledalo nebo nad Izraelom

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene