Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran: 'Američke snage su nam u raketnom dometu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran satelitima i drugom tehnologijom prati kretanje američkih snaga i one će mu biti u dometu raketa bude li Iran napadnut, rekao je jedan predstavnik iranske vojske.

U tekstu objavljenom u iranskim novinama Yahya Rahim Safavi, savjetnik iranskome vrhovnom vođi ajatolahu Aliju Hamneiju, rekao je kako ne očekuje američki napad jer je Amerika previše zaglibila u Iraku.

Pročitajte i ovo Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..." Ratni brod Šahid Mahdavi Opremljen projektilima Iranski ratni brod prvi put prelazi ekvator: Jedan važan detalj se taji

Službeni Washington ne želi odbaciti mogućnost vojne akcije protiv Irana ne uspije li diplomacija ugasiti iranski nuklearni program. Zapad strahuje da Iran želi proizvesti nuklearnu bombu, a Teheran to opovrgava.

Nagađanja o mogućem američkom napadu potaknule su izjave francuskih dužnosnika koji tvrde kako su nužni dodatni diplomatski napori kako bi se izbjegao rat sa Iranom.

'Iran sada ima snažan obavještajni i raketni sustav. Pozorno
nadziremo kretanje stranaca u susjednim zemljama naprednom satelitskom tehnologijom i naprednim radarima. Uđu li u naš zračni prostor ili naše teritorijalne vode, dobit će prikladan odgovor', rekao je Rahim Safavi.

'Malo je vjerojatno da bi strane snage u regiji izvele još jedan
napad jer imaju puno posla s ratom u Iraku i Afganistanu, i moraju se baviti time', dodao je u izjavi za Iran Daily. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene