Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Usvojen prijedlog zakona o općem oprostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački kabinet usvojio je prijedlog zakona koji će tisućama zatvorenika u američkim vojnim i iračkim zatvorima omogućiti opći oprost.

"Kabinet je usvojio prijedlog zakona o općem oprostu kojim će se definirati tko će biti oslobođen iz više američkih vojnih i iračkih zatvora", rekao je Al-Dabbagh . Zakon još trebaju odobriti članovi iračkog parlamenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak napetosti Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Slika nije dostupna Zaoštravaju se sukobi Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

Početkom mjeseca savjetnik za nacionalnu sigurnost iračkog
predsjednika Mowaffay al-Rubaie izjavio je kako je svrha prijedloga spomenutoga zakona potaknuti proces izmirenja među pripadnicima šijitske većine i sunitskih muslimana, koji su 'zarobljeni' u krugu nasilje.

U iračkim se zatvorima trenutačno nalazi 24.000 zarobljenika, a američke vojne snage u svojim ih zatvorima drže oko 26.000. Američke vojne snage gotovo sve zarobljenike namjeravaju osloboditi do kraja iduće godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene