Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljuju prosvjed

Irak upozorava Tursku zbog narušavanja zračnog prostora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irak je upozorio Tursku da prestane s narušavanjem njegova zračnog prostora i naglasio da namjerava pred Vijećem sigurnosti prosvjedovati jer su irački radari više puta zabilježili ulijetanje turskih borbenih zrakoplova.

Tijekom protekla četiri tjedna turski zrakoplovi i helikopteri su izvodili napade na uporišta pobunjenih Kurda na sjeveru Iraka, nakon što su sukobi vođeni i na tlu. Turski vojni izvori kažu da se radilo o uporištima Radničke stranke Kurdistana a da su borbe bile najintenzivnije posljednih godina.

'Iračka vlada osuđuje ove povrede zračnog prostora i kršenja suvereniteta Iraka te upozorava Tursku da ne narušava suverenitet iračkog zračnog i kopnenog prostora', rekao je glasnogovornik Ali al Dabag u Bagdadu nakon sastanka vlade.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja

>> Irak: Eksplozija kamion-bombe, najmanje 25 poginulih

On je rekao da je vlada zadužila ministarstvo vanjskih poslova da prosvjeduje u Vijeću sigurnosti UN-a.

PKK, koju u Turskoj, SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom, pojačala je prekogranične napade iz Iraka na turske snage nakon što je ove godine prekršila samoproglašeno primirje.

Iračka autonomna regija Kurdistan u zavadi je sa središnjom vlasti zbog naftne politike i energenata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene