Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Odobreno pogubljenje "Kemijskog Alija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračko Predsjedničko vijeće odobrilo je pogubljenje jednog od najbližih suradnika bivšeg predsjednika Sadama Huseina, Alija Hasana al-Majida poznatog pod nadimkom "Kemijski Ali", priopćio je savjetnik iračke vlade.

"Predsjedničko vijeće je odobrilo pogubljenje Kemijskog Alija", rekao je neimenovani dužnosnik i dodao da još nije određen datum pogubljenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sadamovom polubratu prilikom vješanja otpala glava Slika nije dostupna Kemijski Ali priznao pogubljenje Kurda

Odluka iračkog Predsjedničkog vijeća, tijela sastavljenog od
predsjednika države Jalala Talabanija i dvojice potpredsjednika, posljednji je korak za odobrenje egzekucije koja se nakon odluke predsjedništva mora izvršiti u roku od 30 dana.

Alija Hasana al-Majida, bivšeg zamjenika direktora vojnih operacija, iračko pravosuđe je osudilo na smrt u lipnju 2007. zbog njegove odgovornosti u represiji kurdske pobune, kampanje Anfal od 1987. do 1988 u kojima je poginulo blizu 180.000 ljudi.

Bratić Sadama Huseina, Ali Hasan al-Majid koji je nadimak dobio po sklonosti kemijskom oružju, bio je jedan od najbližih suradnika bivšeg diktatora, pogubljenog u prosincu 2006.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene