Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeo pregovore

Irak kupuje 36 borbenih zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irak je počeo pregovore o kupovini američkih borbenih zrakoplova F-16 i sustava protuzrakoplovne obrane vrijednih milijarde dolara, piše u svom internetskom izdanju Wall Street Journal.

Početkom godine Iračani su zbog ustanaka u arapskim državama zamrznuli planove o kupnji 18 lovaca F-16 kako bi pojačali unutarnju stabilnost. Pozivajući se na visoke iračke i američke dužnosnike WSJ piše da se sada razgovara o narudžbi 36 borbenih zrakoplova.

Iračani žele i integrirani sustav proturaketne obrane sa raketama i topovima kojima bi stvorili 'sveobuhvatnu suverenost u zračnom prostoru'. Cijena paketa još nije određena, ali zna se da su Amerikanci samo za prvi ugovor o isporuci 18 zrakoplova F-16 sa opremom i naoružanjem tražili 4,2 milijarde dolara. Washington želi pojačati ulogu Bagdada kako bi se mogao suprotstaviti ambicijama Teherana u regiji, ocjenjuje WSJ. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija Pilot se katapultirao U more kod Južne Koreje pao američki borbeni zrakoplov Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene