Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt u minibusu

Irak: Bombaš samoubojica ubio najmanje 14 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samoubilačkom napadu autobombom u ponedjeljak je na nadzornom mjestu sjeverno od Bagdada ubijeno najmanje 14 ljudi, među kojima su žena i djeca koji su se vozili u minibusu.

Policajac na mjestu događaja rekao je da je većina žrtava ubijena u svojim vozilima dok su čekali na ulaz u Kalis, oko 80 kilometara od Bagdada.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Drenovcima U reciklažnom dvorištu aktiviran upaljač ručne bombe: Ozlijeđen djelatnik komunalnog poduzeća Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

"U mnogim vozilima nalaze se nagorjela tijela, uključujući i minibus u kojemu su bile žene i djeca", rekao je policijski zapovjednik želeći ostati anoniman.

Zasad za napad nitko nije preuzeo odgovornost, ali militanti Islamske države pojačali su napade zbog poraza koje trpe u sjevernom i zapadnom Iraku.

Bolnički izvori kažu da će broj žrtava vjerojatno rasti jer među hospitaliziranima ima više teško ranjenih.

Od iračkog premijera Haidera al Abadija očekuje se da ojača sigurnost nakon samoubilačkog napada ovog mjeseca u kojemu je ubijeno 292 ljudi u središtu Bagdada, što je bio jedan od najtežih napada takve vrste od početka invazije pod vodstvom SAD-a 2003. godine.

Militanti IS-a izgubili su velik dio teritorija koji su zauzeli 2014. i Abadi je obećao osvojiti Mosul, de facto glavni grad IS-a u Iraku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene