Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISIS postao 'WasWas'

RAMADI JE POTPUNO OSLOBOĐEN Iračka zastava vijori se na zgradi vlade u gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ramadi, grad s 400 tisuća stanovnika stotinjak kilometara zapadno od Bagdada, pao je u ruke IS-a u svibnju. Bio je to težak udarac za vladu premijera Hajdara al-Abadija.

Grad Ramadi u cijelosti je oslobođen od džihadista Islamske države, objavila je iračka vojska u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

"Narode Iraka, donosimo vam vijest o pobjedi junačke iračke vojske... Ramadi smo otrgnuli iz kandži Daesha (Islamske države), oslobodivši jednu četvrt za drugom", kaže se u priopćenju vojske pročitanom na državnoj televiziji.

"Grad Ramadi je oslobođen. Antiteroističke snage podigle su iračku zastavu na zgradi vlade u gradu", dodaje se.

Ramadi, grad s 400 tisuća stanovnika stotinjak kilometara zapadno od Bagdada, pao je u ruke IS-a u svibnju. Bio je to težak udarac za vladu premijera Hajdara al-Abadija.

Ramadi je drugi važan grad oslobođen od Islamske države nakon Tikrita u travnju. Dužnosnici su rekli da će biti predan u ruke mjesnoj policiji i sunitskim plemenskim snagama nakon što se u njemu uspostavi sigurnost.

Nakon Ramadija vojska planira osloboditi Mosul, grad na sjeveru, najveće naseljeno mjesto koje je pod kontrolom Islamske države u Iraku i Siriji.

Izbacivanje militanata iz Mosula, s predratnim stanovništvom od blizu dva milijuna, praktički će uništiti njihovu državnu strukturu u Iraku i lišiti ih važnog izvora financija koje dijelom dolazi od nafte, a dijelom od poreza nametnutog građanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene