Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Hrvatskoj poboljšavja 3G mrežu

INTERNET REVOLUCIJA Tele2 u Nizozemskoj lansirao prvu isključivo 4G mrežu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da ne namjeravaju ostati samo na opisu 'trećeg izazivača' na hrvatskom tržištu, potvrdili su čelnici Tele 2 okupljeni u Amsterdamu na predstavljanju nove ponude, isključivo 4G mreže, što je prva takva ponuda u svijetu.

Jedna od najvećih i najbrže rastućih grana gospodarstva, tržište telekomunikacija u Republici Hrvatskoj u posljednjih desetak godina bilježi izuzetan napredak. Pružatelja usluga je sve više što je osobito utjecalo na cijene proizvoda i usluga. Kao najvažniji proizvod razvoja sektora telekomunikacija svakako valja izdvojiti Internet koji je postao vodeći izvor informacija, bilo zabavnih ili edukativnih.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Digitalizacija Moderno doba Što nas sve očekuje? Niže cijene poziva, 5G mreža i Wi-Fi hotspotovi

Tako je Tele2 na području Hrvatske osobitu pažnju pridao poslovnim korisnicima telekomunikacijskih usluga te umjesto klasičnih ponuda namijenjenih lokalnoj potrošnji, uveo izvozno orijentiranu M2M uslugu namijenjenu svima onima kojima je upravo Internet potreban kako bi proširili svoje djelovanje u regiji, pa i u cijelom svijetu.

Kao što je Malin Holmberg, predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska kazala, treći 'izazivač' na hrvatskom tržištu ušao je u ponudu M2M usluga (Machine to Machine). Riječ je usluzi mobilnog prijenosa podataka, jednakoj za sve tvrtke, bez obzira na poziciju na tržištu.

TechTat: Digitalna tetovaža koja prati tjelesne funkcije

Da ne namjeravaju ostati samo na opisu 'trećeg izazivača' na hrvatskom tržištu, potvrdili su čelnici Tele 2 okupljeni u Amsterdamu na predstavljanju nove ponude, isključivo 4G mreže, što je prva takva ponuda u svijetu. Ulaganjem gotovo 400 milijuna eura, Tele2 je postao prvi '4G only' mobilni operater koji pruža podatkovne, a od iduće godine i glasovne usluge preko 4G mreže bez potrebe za starom 2G/3G infrastrukturom.

No, kako je istaknula Allison Kirkby, nova predsjednica uprave Tele2 grupe, ovo ulaganje za Hrvatsku ništa ne mijenja. Iako se tržište telekomunikacija u Hrvatskoj širi munjevitom brzinom, brzina interneta u Hrvatskoj je i dalje na čekanju.

'Smatramo da sa širenjem na 4G mrežu na području Republike Hrvatske ne treba žuriti. Za korisnike Tele 2 mreže u Hrvatskoj odlučili smo dodatno investirati u našu 3G mrežu što će nam omogućiti i jednostavniju tranziciju na 4G mrežu koju ćemo lansirati kada bude pravo vrijeme za to', rekla je Kirkby te dodala kako je hrvatsko tržište vrlo zahtjevno, a posebno je naglasila nedostatak predvidivosti kada je rijč o porezima i regulativi.

'Vrlo sam ponosna na to kako radi naš lokalni tim unatoč činjenici što ima najslabiju mrežu u zemlji, ali i to će se uskoro promijeniti. Vidimo rast na hrvatskom tržištu i zato smo odlučili ulagati ove i iduće godine. Ponovno gledamo pozitivno na Hrvatsku', dodala je Kirkby

U Hrvatskoj su u tijeku ulaganja u unapređenje 3G mreže koja su najavljena u veljači ove godine i trebala bi trajati dvije godine. Dosad je uloženo, rekla je Holmberg, nekoliko stotina milijuna kuna, a kako je ranije najavljeno, investicija u nadogradnju mreže u 2015. dosegnut će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina u Hrvatskoj.

'Vrijeme najbržeg interneta u Hrvatskoj se približava', istaknula je Malin Holmberg kazavši kako će se to dogoditi kada tržište bude spremno.

'Potrebno je raditi male korake kako bismo došli do cilja, a to je kvalitetna usluga', dodala je Holmberg.

Trenutačna pokrivenost 4G mrežom u Nizozemskoj iznosi 65 posto u zatvorenom prostoru, a cilj je do kraja iduće godine doseći 90% pokrivenosti. Uvjereni su da imaju mrežu koja će promijeniti svijet telekomunikacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene