Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Intenzivirana potraga za odbjeglim haškim optuženicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Srbiji intenzivirale su potragu za odbjeglim haškim optuženicima, te će učiniti sve da suradnju s Haškim sudom dovedu do kraja, izjavio je danas predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.

"Prošloga tjedna provedene su četiri akcije potrage za haškim bjeguncima. Dvije su bile u Vojvodini, jedna u središnjoj Srbiji, jedna u Beogradu. Za kime smo tragali, ne mogu reći. Na jednoj od tih lokacija otkriven je čitav arsenal oružja, dovoljan da se opremi cijela jedna četa", kazao je Ljajić u razgovoru za beogradski "Blic" od nedjelje.

Pročitajte i ovo Albania, ilustracija Odbijen suprugov zahtjev Almin otac ispričao šokantne detalje: "Što su sve vidjele oči te djece, duša me boli" Arian Najveća organizirana potraga "Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom

Srbija vodi bitku s vremenom, kaže Ljajić, te dodaje da "ne želi
licitirati s datumima" uhićenja i izručenja haških optuženika, Ratka Mladića, Gorana Hadžića i Stojana Župljanina, za koje se tvrdi da su u Srbiji.

"Ne mogu reći kome smo bliži, jer bih time omeo akcije koje traju. Akcije se provode, bit će brojnije nego do sada. Imamo određena saznanja, koja se provjeravaju i učinit ćemo sve da ovaj posao dovedemo do kraja", kazao je Ljajić.

Ljajić je najavio i posljednji službeni posjet glavne haške
tužiteljice Carle del Ponte Beogradu 3. prosinca, ali kaže da ne vjeruje da njen odlazak s te funkcije mijenja ili olakšava poziciju Srbije, koja sve do uhićenja preostalih haških optuženika neće moći potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji (EU).

"Postoje zemlje u EU koje vrše pritisak i u punoj suradnji s Haškim sudom vide našu spremnost da prihvatimo sistem vrijednosti EU. To ne treba biti naša tema - da li dobijamo ili gubimo time što odlazi Del Ponteova. Naša tema treba biti to da što prije okončamo suradnju i stavimo točku na tu priču", kazao je Ljajić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene