Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi 7 milijuna dolara

Ingrid Betancourt tuži Kolumbiju zbog zatočeništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijska političarka Ingrid Betancourt tuži državu zbog šest godina zatočeništva. Za stres koji je preživjela kao taokinja ljevičarskih pobunjenika traži gotovo sedam milijuna dolara.

Ingrid Betancourt prije dvije godine puštala je suze radosnice i izgovarala beskrajne pohvale na račun kolumbijske vojske. Šest godina bila je u zatočeništvu ljevičarskog FARC-a. Iz džungle na jugu zemlje, vojska ju je izvukla bez ispaljenog metka. Betankur i još 14 talaca oslobođeni su operacijom koja je trajala svega 22 minute.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok u zraku Zagrizao hranu, a zbog onoga što je osjetio sada tuži aviokompaniju: "Ozbiljno sam ozlijeđen" Frane Lučić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Slučaj završen Nakon 10 godina spora zaključena sudska nagodba: Frane Lučić dobio je milijunsku odštetu

'Ovo je vrijeme ponosa za sve Kolumbijce. U povijesti se nije dogodila ovako savršena vojna operacija. Nigdje u svijetu', rekla je Betancourt 2. srpnja 2008. Sada Ingrid Betancourt mijenja ploču. Tuži državu zbog pretrpljenog stresa, ali i nemogućnosti zarade u vrijeme zatočenja. Traži gotovo sedam milijuna dolara.

'Ministarstvo obrane je iznenađeno i tužno zbog zahtjeva za odštetu, osobito ako se zna koliko je truda uloženo u planiranje i realizaciju operacije oslobađanja. Pripadnici oružanih snaga riskirali su svoje živote za slobodu talaca', rekla je Luis Neira, iz kolumbijskog Ministarstva obrane.

Ministarstvo podsjeća i na okolnosti otmice. Betankur je oteta 2002. za vrijeme političkog skupa na jugu zemlje. Organizirala ga je na vlastitu odgovornost. Vlasti su je nekoliko puta upozorile da je to područje opasno upravo zbog otmica. Betankur se na upozorenja oglušila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene