Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Plutaju tijela'

VIDEO Potraga za nestalim zrakoplovom, isplivala 3 tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom potrage za zrakoplovom pronađene su krhotine, a ubrzo je na površinu isplivalo i nekoliko tijela.

Spasilačke ekipe izvukle su dosad tri tijela iz mora u Indoneziji, rekao je ravnatelj Nacionalne agencije za spašavanje i ispravio ranije objavljen podatak o 40 izvučenih tijela, a potvrđeno je da su pronađene krhotine ostaci zrakoplova kompanije AirAsia koji se sa 162 osobe srušio u moru kod otoka Jave.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga

"Danas smo iz mora izvukli tri tijela, ona su na ratnome brodu Bung Tomo", rekao je ravnatelj agencije Bambang Soelistyo. Na konferenciji za novinare precizirao je da su izvučena tijela dviju žena i jednog muškarca.

Snimke tijela koja plutaju u vodi prenijele su televizijske kuće, a uplakana rodbina nestalih okupila se u kriznom centru u Surabayi. Nekolicini njih pozlilo je te su izvedeni kako bi primili liječničku pomoć.

Krhotine koje su u utorak otkrivene u Javanskom moru pripadaju nestalom zrakoplovu AirAsije, kazao je za francusku agenciju AFP dužnosnik indonezijskog ministarstva prometa.

"Za sada možemo potvrditi da je to Air Asia i ministar prometa uskoro će tamo otići", kazao je ravnatelj uprave za zračnu plovidbu pri ministarstvu prometa Djoko Murjatmodjo.

U blizini indonezijske obale u utorak su uočene crvene i bijele krhotine zrakoplova koji se srušio u plitke vode. Zrakoplovi Indonesia AirAsije imaju trup zrakoplova obojan u crvenu i bijelu boju.

Airbus A320-200 sa 162 putnika i članova posade nestao je po lošem vremenu u nedjelju prijepodne na letu iz inodnezijskog grada Surabaye za Singapur.

UKLETI LET Kapetan je spavao, a pilot vikao: 'Jeb..., padamo! Mrtvi smo!'

Indonezijske zrakoplovne snage otkrile su u blizini indonezijske obale u moru predmete poput prsluka za spašavanje, sjedala u zrakoplovu i tobogana za hitnu evakuaciju iz zrakoplova, kazao je u utorak glasnogovornik indonezijskih zračnih snaga.

"Žuti predmet mogao bi biti prsluk za spašavanje i sjedalo," kazao je Hadi Tjahjanto. "Uočeni su i metalni komadi koji bi mogli biti dijelovi zrakoplova."

Zapovjednik u zrakoplovstvu Dwi Putranto kazao je kako je uočen dugači narančasti predmet za kojeg se vjeruje da je tobogan za evakuaciju. "Ukupno je oko 10 malih i velikih predmeta", kazao je. (D.B. / I.D./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene