Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ubijeni je cvjećar iz Ritz-Carltona

Indonezija: Ipak nije ubijen organizator napada u Džakarti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijska policija priopćila je kako su forenzička ispitivanja pokazala da muškarac ubijen proteklog vikenda u policijskoj akciji u središnjem dijelu otoka Jave ipak nije vodeći islamistički militant Noordin Mohamad Top.

Vjeruje se da je Top odgovoran za niz terorističkih napada u Indoneziji posljednjih godina, uključujući i simultane napade na hotele Marriott i Ritz-Carlton u Džakarti prošli mjesec u kojima je poginulo devet osoba, a 53 su ozlijeđene. Policijski su izvori tijekom vikenda bili uvjereni da je Top ubijen, ali mediji su nagađali da je najtraženiji indonezijski terorist pobjegao dva sata prije nego je policija napala kuću u Temangungu, u kojoj se dotad skrivao.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Lijes (Foto: Dnevnik.hr) borba protiv covida Što kažete na ovu mjeru? Koga uhvate bez maske mora leći u - lijes

>> VIDEO: Policija ubila organizatora napada u Džakarti

Vijest da je Top uspio pobjeći predstavlja veliki udarac za indonezijsku policiju koja poduzima velike napore kako bi zaustavila islamističke terorističke napade u zemlji. Muškarac ubijen u središnjoj Javi identificiran je kao Ibrohim, cvjećar koji je radio u hotelu Ritz-Carltonu u Džakarti, za kojeg se sumnja da je bio povezan sa srpanjskim napadom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene