Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Indijska logika

Pao broj turistica u Indiji, a ministar ih privlači riječima: Dođite, ali ne nosite suknje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Turistice u Indiji ne bi trebale nositi suknje ili noću hodati same zbog svoje sigurnosti', poručuje tamošnji ministar turizma. Te su preporuke izazvale zgražanje tamošnjih novinara koji su mu na društvenim medijima 'čestitali' što mu dobro ide 'tjeranje turista'.

Indijski ministar turizma Mahesh Sharma kazao je da se turisticama dijele brošure dobrodošlice u kojima se nalaze i informacije u kojima stoji kako bi se trebale ponašati radi svoje sigurnosti. U brošurama se nalaze informacije kako se ponašati i kako se ne ponašati, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!"

'Radi se o malim stvarima poput toga da ne bi trebale hodati same noću malim gradovima, nositi suknje, te bi trebale fotografirati registracijske tablice svakog vozila u koji ulaze', rekao je ministar .

Na ovaj se potez indijski ministar odlučio zbog značajnog pada broja turistica u Indiju. Pad broja žena koje odlaze u Indiju dogodio se nakon globalnih objava o masovnim grupnim silovanjima koja se u Indiji događaju iznimno često. Nakon silovanja koja se događaju i u gradskim autobusima punima ljudi, djevojke i žene obično završe mrtve, pa iz sigurnosnih razloga Indija turisticama nije više toliko privlačna.

Objavu ministra indijski novinari nisu propustili komentirati primjećujući da ovo nije način na koji se povećavaju brojke u turizmu. Umjesto da vlasti porade na sigurnosti, primjećuju, oni pokušavaju promijeniti način ponašanja turista tako da idu na ruku nasilnicima, a ne ljudskim pravima i slobodama.

'Ne bi li ministar trebao izdati vodič za ponašanje muškaraca u javnosti?', pita novinar Rajdeep Sardesi na Twitteru, prenosi RT.

'Dragi Mahesh Sharma, vaša uloga u ministarstvu turizma je privući strane turiste u Indiju, a ne ih uplašiti', pita Manak Gupta.

'Žene su imale veće slobode u odabiru odjeće u vrijeme Veda nego sada', napisao je korisnik Twittera Arvind Kejriwal.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene