448412
448412
448412
448412
448412

Pao broj turistica u Indiji, a ministar ih privlači riječima: Dođite, ali ne nosite suknje

  • , 30.08.2016., 14:44
  • Autor:
  • komentara

'Turistice u Indiji ne bi trebale nositi suknje ili noću hodati same zbog svoje sigurnosti', poručuje tamošnji ministar turizma. Te su preporuke izazvale zgražanje tamošnjih novinara koji su mu na društvenim medijima 'čestitali' što mu dobro ide 'tjeranje turista'.

 
 
 
 
Indija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Indija (Foto: Guliver/Thinkstock)

Indijski ministar turizma Mahesh Sharma kazao je da se turisticama dijele brošure dobrodošlice u kojima se nalaze i informacije u kojima stoji kako bi se trebale ponašati radi svoje sigurnosti. U brošurama se nalaze informacije kako se ponašati i kako se ne ponašati, piše Daily Mail.

'Radi se o malim stvarima poput toga da ne bi trebale hodati same noću malim gradovima, nositi suknje, te bi trebale fotografirati registracijske tablice svakog vozila u koji ulaze', rekao je ministar .

Na ovaj se potez indijski ministar odlučio zbog značajnog pada broja turistica u Indiju. Pad broja žena koje odlaze u Indiju dogodio se nakon globalnih objava o masovnim grupnim silovanjima koja se u Indiji događaju iznimno često. Nakon silovanja koja se događaju i u gradskim autobusima punima ljudi, djevojke i žene obično završe mrtve, pa iz sigurnosnih razloga Indija turisticama nije više toliko privlačna.

Objavu ministra indijski novinari nisu propustili komentirati primjećujući da ovo nije način na koji se povećavaju brojke u turizmu. Umjesto da vlasti porade na sigurnosti, primjećuju, oni pokušavaju promijeniti način ponašanja turista tako da idu na ruku nasilnicima, a ne ljudskim pravima i slobodama.

'Ne bi li ministar trebao izdati vodič za ponašanje muškaraca u javnosti?', pita novinar Rajdeep Sardesi na Twitteru, prenosi RT.

'Dragi Mahesh Sharma, vaša uloga u ministarstvu turizma je privući strane turiste u Indiju, a ne ih uplašiti', pita Manak Gupta.

'Žene su imale veće slobode u odabiru odjeće u vrijeme Veda nego sada', napisao je korisnik Twittera Arvind Kejriwal.

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se