Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije shvatio pogrešku

Indijski ministar tri minute čitao govor portugalskog kolege

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski ministar vanjskih poslova S.M. Krishna (78), tri je minute čitao govor portugalskog kolege prošlog tjedna u sjedištu UN-a u New Yorku dok ga nije prekinuo jedan od suradnika koji je shvatio pogrešku

Izvijestila je indijska agencija PTI i prenijela da je tisak nesretnog ministra uzeo na zub. 'Nažalost i to se događa', rekao je Krishna novinarima u New Yorku pokušavajući umanjiti svoj propust objašnjenjem da se pred njim našla gomila papira te je zabunom posegnuo za krivim tekstom.

Dnevni list Hindustan Times ironizira u utorak tu zabunu podsjećanjem da je Portugal, nekad velika kolonijalna sila, vladao dijelovima južne Indije pa Indija "na mnogočemu ima zahvaliti Portugalcima", primjerice na ukusnoj kuhinji pokrajine Goe.

'Najmanje što danas možemo učiniti jest pročitati s vremena na vrijeme poneki njihov govor', piše dnevnik. Oporba je mnogo oštrija pa je glasnogovornica konzervativne stranke BJP kazala da je 'razina nekompetentnosti (MVP-a) dosegnula vrhunac'.

 

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene