Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan slučaj

12 kilometara nosio tijelo preminule supruge - Evo i zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je bolnica u kojoj je preminula navodno odbila kolima hitne pomoći prevesti tijelo do sela, siromašni Indijac ga je 12 kilometara nosio na ramenima.

42-godišnja žena Amang Majhi preminula je od tuberkuloze u indijskom gradu Bhawanipatna. Njezin suprug Dana rekao je kako je njegovo selo udaljeno 60 km i da si nije mogao priuštiti vozilo. Iz bolnice demantiraju da su odbili prevesti tijelo. Tvrde kako je suprug odnio tijelo bez informiranja bolničkog osoblja nakon što je žena preminula u utorak navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije" Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 1 Tužan kraj nadničara Stravično otkriće: "Ostala je lubanja i par kosti, to su divlje svinje pojele. Prepoznao sam ga po odjeći"

Međutim, Majhi tvrdi da je krenuo hodati u srijedu nakon što ga je osoblje tražilo da makne tijelo iz bolnice. Molio je bolnicu da mu omoguće prijevoz, ali bez uspjeha.

'Budući da sam siromašan čovjek i ne mogu si priuštiti vozilo, nisam imao izbora nego je nositi na ramenima', rekao je Majhi.

Tijelo je umotao u tkaninu i krenuo na dugačak put u društvu 12-godišnje kćeri. Nakon 12 kilometara, reagirali su prolaznici i kola hitne pomoći su napokon stigla. Javna službenica pokrajine Kalahandi gdje se nalazi grad Bhawanipatna rekla je da je organizirala prijevoz čim je saznala za slučaj.

Lokalna vlast je u veljači najavila nacrt zakona kojim bi bilo osigurano vozilo za prijevoz preminulih siromašnih građana do njihovih domova. Međutim, u lošim uvjetima kakvi vladaju u zdravstvu, zabilježeno je više slučajeva u kojima su tijela transportirana biciklima i rikšama. Nakon ovog slučaja, ministar Naveen Patnaik je u četvrtak službeno objavio nacrt zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene