Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuli u hram

Tragedija u Indiji: Vlak usmrtio 37 osoba, putnici pretukli strojovođu i zapalili vagone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragičan kraj za 37 indijskih vjernika koje je, prelazeći prugu na putu do hrama, usmrtio vlak koji se kretao velikom brzinom.

Najmanje 37 osoba poginulo je u naletu brzog vlaka u trenutku prelaska pruge u indijskom gradu Dhamara Ghat, piše BBC. Glasnogovornik indijskih željeznica Anil Saxena rekao je da su među poginulima hinduistički hodočasnici koji su izašli iz vlaka na postaji Dhamara, 180 kilometara istočno od Patne, glavnog grada države Bihar.

'Putnici su izašli iz vlaka i nastavili hodati po tračnicama. Tada ih je vlak pregazio', rekao je glavni direktor željeznice Arunendra Kumar na konferenciji za novinare u New Delhiu.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

Nakon teške nesreće razbješnjena je gomila pretukla strojovođu teško ga ozlijedivši te zapalila dva vagona. Akcija spašavanja je u tijeku.

>> AUDIO ISKAZ STROJOVOĐE: 'Nisam toliko lud da ne bih prikočio!'

Službeni dužnosnici željeznice tvrde kako je vlak putovao velikom brzinom budući da nije bilo planirano zaustavljanje u postaji Dhamara Ghat.

Indijska državna željeznica pod kontrolom ima oko 9000 putničkih vlakova i svakodnevno preveze oko 18 milijuna putnika. U posljednjih 5 godina 1220 osoba postalo je žrtvama indijskih vlakova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene