Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i dalje pada!

Indija: Više od 120 mrtvih, 6 milijuna raseljenih u poplavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 120 osoba smrtno je stradalo u poplavama nakon obilnih monsunskih kiša na sjeveroistoku Indije, a šest milijuna ih je bilo prisiljeno napustiti svoje domove, objavile su indijske vlasti.

Meteorolozi upozoravaju kako će se obilne padaline nastaviti i u iduća 24 sata. Najpogođenija poplavama je država Asam u kojoj se iz korita izlila rijeka Brahmaputra. Nevrijeme i kiše pogodili su i susjedne indijske države Arunachal Pradesh, Namipur i Megalayu, no ondje nije bilo smrtno stradalih.

‘Dosad je u odvojenim incidentima smrtno stradalo više od 120 ljudi, 55 ih se utopilo pokušavajući pobjeći pred poplavama, a 16 ih je ostalo zatrpano nakon odrona tla’, stoji u priopćenju mjesnih vlasti.

Domove je zbog poplava moralo napustiti oko šest milijuna stanovnika. Oni su krenuli prema nadmorski višim područjima, a lokalna uprava je za njih u Asamu otvorila više provizornih prihvatilišta.

Lokalne vlasti Asama izvijestile su da je od ukupno 27 pokrajina poplavama i odronima tla ugroženo njih 26 te da su uništene na tisuće kuća i brojne ceste, a pod vodom su i velike poljoprivredne površine. (Hina)

Pročitajte i ovo Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život" Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene