Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Mumbai

Indija uputila prosvjednu notu Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski ministar vanjskih poslova Pranab Mukherjee pozvao je u pakistanskog veleposlanika kako bi mu uručio službeni prosvjed New Delhia nakon niza koordiniranih terorističkih napada u Mumbaiju na zapadu Indije, izvjestila je indijska novinska agencija PTI.

Visoki pakistanski povjerenik, ekvivalent veleposlanika u zemljama Commonwealtha, Shahid Malik, primio je notu u kojoj se njegovoj zemlji zamjera 'neuspjeh u neutraliziranju terorističkih akcija s njezina teritorija', prenosi PTI.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Ovo je prva službena prosvjedna nota New Delhija upućena vladi u Islamabadu. 

>> 'Obučili su nas i izabrali za napad na Mumbai'

>> 'Rečeno mi je da ubijam do posljednjeg daha'

>> Rastu napetosti između Indije i Pakistana

>> U Mumbaiju 155 mrtvih i 327 ranjenih

Indijski premijer Manmohan Singh prošli je tjedan susjednim zemljama zaprijetio da će Indija uzvratiti udarac ukoliko i dalje bude izložena napadima s tuđih područja, aludirajući prvenstveno na Pakistan.

Indijski šef diplomacije istaknuo je da su počinitelji napada u Mumbaiju, u kojima je poginulo više od 170 ljudi, Pakistanci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene