Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojska traži nestale

Indija: U poplavama i odronima zemlje poginulo više od 550 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao posljedica monskunskih kiša u indijskoj regiji Uttarakhand, aktivirala su se mnoga klizišta koja su zajedno s poplavama odnijela više od 550 života. Još 5000 osoba smatra se nestalima.

Broj poginulih od poplava i odrona zemlje u indijskoj pokrajini Uttarakhand premašio je 500. Prema službenim podacima radi se o 556 osoba čija tijela pokušavaju izvući pripadnici indijske vojske, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija Objavila policija Pronađen muškarac kojeg su tražili u Požegi

Uz 556 poginulih još 5000 Indijaca smatra se nestalima. Većina njih su hodočasnici koji su u planinskom predjelu obilazili hinduističke hramove. Poplavom je najjače pogođen sveti grad Kedarnath. Još ujutro iz rijeke Ganges izvučeno je 40 tijela.

>> VIDEO Snimili kako vodena bujica razvaljuje zgradu!

Monsunske kiše koje ovim dijelom Indije haraju još od početka tjedna nanijele su golemu štetu i brojnim kućama, zgradama i hramovima. Sezona monsuna traje od lipnja do rujna što se smatra posebno kritičnim dobom godine za mnoge indijske predjele.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene