Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmjestit će ih u prašumama

Indija tigrove štiti specijalcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijske vlasti razmjestit će u prašumama na jugu zemlje naoružane specijalce kako bi zaštitile tigrove, čija se populacija uvelike smanjila, te spriječile njihovo hvatanje i ubijanje, objavili su u srijedu mjesni dužnosnici.

Specijalne snage za zaštitu tigrova, koje čine 54 specijalca, čuvat će tigrove u nacionalnim parkovima Bandipuru i Nagarholeu, na granici između država Karnatake i Tamil Nadua, objavila je vlada Karnatake.

Specijalci, koje čine i šumski čuvari, uvježbavali su tri mjeseca preživljanje u prašumi i služenje oružjem.

Vlasti namjeravaju osnovati još jednu skupinu od 54 specijalca koja će biti razmještena u još tri rezervata u Karnataki.

Indija ima najveću populaciju tigrova na svijetu, više od polovice registriranih jedinki. Po službenim podatcima, u Indiji je 2002. bilo 3700 tigrova, a 2010. samo 1706. U trenutku proglašenja neovisnosti 1947. procjenjuje se da ih je u toj državi bilo gotovo 40.000.

U Karnataki, po podatcima za 2010., ima ih najviše - gotovo 300 u šest rezervata.

Indijske su vlasti namijenile 920.000 američkih dolara za uvježbavanje i oružje te za razmještanje sličnih specijalaca u 13 rezervata u zemlji.

Lovokradice tigrove preprodaju u Kini, gdje njihove ostatke rabe za izradu lijekova u tradicionalnoj medicini. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Ilustracija U Splitu Žena fotografira brave na ulaznim vratima u zgradi: Policija upozorava građane

>>Tigar teško ozlijedio dječaka(3) i umalo ga rastrgao
 

>>I tigra se može prestrašiti...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene