Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može nositi i nuklarnu glavu

MOGU DOSEĆI I KRAJNJI ZAPAD EUROPE Indija testirala novu dalekometnu raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija je u ponedjeljak uspješno testirala Agni-5, svoju raketu najdaljeg dometa koja može nositi nuklearnu glavu, objavili su službenici.

Međukontinentalna balistička raketa s dosegom od 5000 kilometara testirana je tri puta od 2012., a provjere u ponedjeljak su posljednje prije no što ona bude uključena u indijski vojni arsenal.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti"

Raketa je lansirana s otoka Kalam u Bengalskom zaljevu, istočno od indijske obale, rekao je Manish Bhardway glasnogovornik Organizacije za istraživanje i razvoj obrane.

Sedamnaest metara visoka Agni-5 teži 50 tona te može prenijeti nuklearnu glavu do Kine i gotovo cijele zapadne Europe.

Agni rakete srednjeg i dalekog dometa ključni su dio indijskog programa zastrašivanja regionalnih rivala poput Pakistana i Kine.

"Uspješno lansiranje Agni-5 čini svakog Indijca veoma ponosnim. Ona će dodati nevjerojatnu snagu našoj strateškoj obrani", napisao je na Twitteru indijski premijer Narendra Modi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene