Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljne vremenske neprilike

Indija se priprema za dolazak uragana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škole i luke na jugoistoku Indije zatvorene su u srijedu s približavanjem uragana koji se kreće prema obali i može udariti tijekom večeri na glavni grad Tamila Nadua, Chennai, prema meteorološkim predviđanjima.

Vlasti su upozorile da bi uragan Nilam mogao oštetiti kolibe i krovove od slame, čupati stabla, izazvati prekid struje i poremećaje u prometu istodobno u Tamil Naduu i susjednoj državi Andra Pradesh.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Nacionalni meteorološki ured upozorio je na vjetar jačine 100 km/h i opasnost od poplava nižih područja zbog porasta razine mora i jakih bujica.

>> Pogledajte kartu svih uragana u posljednjih 171 godinu

Vlasti su zatražile od stanovništva koje živi u kolibama duž obale da se sklone u sigurnije zone a ribarima da ne izlaze na more.

Prema najnovijim meteorološkim podacima, uragan se trenutno nalazi 180 km jugoistočno od Chennaija, u Bengalskom zaljevu, i trebao bi doseći obalu rano popodne.

Grad Chennai (nekadašnji Madras), nastanjen s pet milijuna stanovnika, nalazi se usred zone prolaza uragana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene