Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sporazum o oružju

Indija kupuje desetke ruskih vojnih helikoptera i opremu za Suhoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija je u ponedjeljak pristala kupiti desetke ruskih vojnih helikoptera i opremu za lovce Suhoj na summitu u New Delhiju na kojem su čelnici dviju država potvrdili predanost strateškom partnerstvu Indije i Rusije.

Indija, tradicionalni kupac ruskog oružja, priopćila je da su se dvije strane dogovorile oko zajedničkog ulaganja u proizvodnju helikoptera i dvije milijarde dolara investicija u zajedničke trgovinske i gospodarske projekte. "Rusija je ključni partner u modernizaciji naših oružanih snaga", rekao je u priopćenju indijski premijer Manmohan Singh pozdravljajući ruskog predsjednika Vladimira Putina kao "vrijednog prijatelja i arhitekta indijsko-ruskog strateškog partnerstva".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz" Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija

>> Putin u Indiji: Dogovara se posao prodaje oružja za više milijardi dolara

Jednodnevni Putinov posjet Indiji, prvi otkako je u svibnju započeo novi šestogodišnji mandat u Kremlju, pokazuje interes Rusije za Indiju, dugogodišnjeg regionalnog saveznika i partnera u skupini brzorastućih gospodarstava svijeta (BRICS).

Putin je u srijedu, u članku objavljenom u listu The Hindu, naglasio da je "jačanje prijateljstva i suradnje s Indijom jedan od prioriteta ruske vanjske politike".

Izvor iz ruske vojne industrije prenio je kako bi ugovor o prodaji vojne opreme mogao vrijediti više od 7,5 milijardi dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene