Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indija je uspješno lansirala špijunski satelit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izraelski špijunski satelit Tecsar uspješno je lansiran iz indijskog svemirskog centra Sriharikote, na jugu zemlje, doznaje se od izraelskog proizvođača i indijske svemirske agencije.

Tecsar, težak 300 kg, prvi je izraelski satelit opremljen tehnologijom SAR (Synthetic Aperture Radar), zahvaljujući kojoj će moći nadzirati iranska nuklearna postrojenja.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Napad na Izrael Napeta situacija Iran je Americi poslao jako opasnu poruku: "Povučete li jedan potez..."

Satelit je lansiran u 5.45 sati po srednjoeuropskom vremenu pomoću rakete indijske proizvodnje, dodaje izraelski proizvođač IAI, a 20 minuta kasnije uspješno je ušao u orbitu, rekao je Sridhara Murthi, direktor tvrtke Antrix, trgovačke podružnice indijske Agencije za svemirsko istraživanje (ISRO) u Bangaloreu, na jugu Indije.

Tehnologijom SAR mogu se prenositi snimke visoke rezolucije bez obzira na klimatske uvjete.

Satelit je opremljen kamerom koja može snimati ciljeve manjih dimenzija, čak i po magli. Lansiranje nije bilo najavljeno zbog 'geopolitičke osjetljivosti' zadaće, prema ISRO-u.

Izrael se skupini svemirskih sila pridružio 1988. kada je lansirao svoj prvi satelit, Ofek-1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene