Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im smrtna kazna

Indija: Četvorica koja su brutalno silovala i ubila djevojku proglašeni krivima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica muškaraca proglašena su krivima za brutalno silovanje i ubojstvo studentice medicine u New Delhiju prošlog prosinca. Sutra im se čita presuda, a prijeti im i smrtna kazna.

Mukeš Sing, Vinay Šarma, Akšaj Takur i Pawan Gupta odbacili izjavili su kako se ne osjećaju krivima niti za silovanje, niti za ubojstvo 23-godišnje djevojke u prosincu prošle godine. Sud u New Delhiju proglasio ih je krivima, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti"

>> Zločin koji je šokirao svijet: Uhićen i drugi silovatelj mlade novinarke

Djevojku su silovali u autobusu, a od posljedica tog nasilja, ona je umrla dva tjedna nakon događaja u bolnici. Njezina smrt izazvala je neviđen val bijesa javnosti u Indiji te masovne prosvjede.

Uvedeni i novi zakoni

Zbog tog slučaja indijske vlasti su i postrožile zakone vezane za seksualne prekršaje. Prema tim novim zakonima, navedenoj četvorici muškaraca prijeti i smrtna kazna.

Pred sudnicom se našlo na desetke prosvjednika, koji su pozivali na najstrožu kaznu.

'Osuđujem sve optužene. Proglašavam ih krivima za grupno silovanje, neprirodne prekršaje, uništavanje dokaza... te za ubojstvo bespomoćne žrtve', rekao je sudac Jogeš Kana. Iznošenje argumenata obrane i tužiteljstva, bit će sutra ujutro, prije izricanja presude, dodao je sudac.

U ožujku ove godine uvedeni su novi zakoni o seksualnim prekršajima te smrtna kazna, koja se vrlo rijetko provodi u Indiji, barem za slučajeve silovanja, koja rezultiraju smrću ili ostave žrtvu u vegetativnom stanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene