Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica terorističkih napada

Obljetnica 11. rujna: Obalna straža pucala na brod?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obljetnica terorističkin napada na New York i Washington nije prošla bez incidenata. Naime, američka Obalna straža je, čini se, upotrijebila vatrenu silu kako bi odvratila jedan manji brod od ulaska u sigurnosnu zonu na rijeci Potomac, nedaleko od Pentagona u Washingtonu.

CNN prenosi kako je policija zabilježila ispaljivanje hitaca na spomenutoj rijeci i to sa broda Obalne straže, no FBI tvrdi kako je zapravo bila riječ samo o vježbi. Incident istražuje sama Obalna straža, dok predsjednik Barack Obama sudjeluje na komemoraciji žrtava terorističkog napada na Pentagon 11. rujna 2009. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smeta drugim plovilima Amerikanci planiraju potopiti japanski 'brod duhova' Slika nije dostupna Četiri puta više od ikada Potres u Japanu pomaknuo morsko dno 24 metra

Samo nekoliko minuta nakon što je Onamina predsjednička povorka prešla Memorijalni most na rijeci Potomac i zaputila se prema Pentagonu, počele su pristizati vijesti o incidentu na rijeci, u kojem je, prema policijskim scanerima, zabilježeno ispaljivanje 10 hitaca iz vatrenog oružja. Ipak, predstavnik Ureda za nacionalnu sigurnost, opovrgao je tu informaciju, govoreći kako nikakvi hivi nisu bili ispaljeni.

Nitko nije znao za vježbu?

'Izvještaji u medijima bazirani su na onome što se čulo putem radijske komunikacije tijekom vježbe Obalne straže', stoji u njihovom priopćenju. tajna služba izvijestila je kako je Obama već bio u Bijeloj kući, u trenutku kad su prvi izvještaji medija o incidentu objavljeni. Prema kriznim centrima federalnih sigurnosnih agencija, nitko osim Obalne straže, očito, nije bio svjestan da je u tijeku bilo kakva vježba.

'Još uvijek istražujemo kako je došlo do toga da se ta vježba shvatila kao pravi incident. napravit ćemo temeljitu istragu oko toga', stoji u zaključku priopćenja Obalne straže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene