Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Verbalni okršaj

Incident pred sudom: Majke Srebrenice napale Srbina koji je branio Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon završetka saslušanja ispred suda u Haagu došlo je do incidenta.

Kako doznajemo, zasad nepoznati Srbin branio je Mladića glasnim povicima čime je iživcirao majke Srebrenice koje su mu uzvratile.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Slika nije dostupna Taktika obrane? Sloković: Iako djeluje smušeno, Mladić nije neubrojiv!

Isto tako, tijekom saslušanja Ratko Mladić je u nekoliko navrata komunicirao, odnosno rukom odmahivao majkama Srebrenice koje su saslušanje pratila s galerije. U jednom trenutku im se čak i nasmijao dok su mu ove prijetile prstima.

Majke Srebrenice od Mladića je dijelilo neprobojno staklo, a one koje nisu mogle ući u galeriju stajale su vani noseći veliku transparent 'Mladić, koljač iz Srebrenice'. Njihov odvjetnik Axel Hageldoorn kazao je kako njegove klijentice, osim osude Mladića žele da se otkrije koja je bila uloga Nizozemaca i UN-a i jesu li oni mogli spriječiti provođenje Mladićevih naredbi.

'U dva sata se sastajemo s glavnim tužiteljem i tražit ćemo da u Mladićevu timu ne bude niti jedan sudac ili tužitelj iz Nizozemske', kazala je voditeljica organizacije Munira Subašić.

'Nama je presuđeno do smrti'

Nekoliko majki iz Srebrenice došlo je u Haag pratiti prvo pojavljivanje Ratka Mladića na sudu. Ispričale su kako im se zabranjuje davati izjave novinarima, ali i podsjetile na strašne žrtve Srebrenice. 'Izgubila sam tri sina, muža i unuka. Ratko Maldić je uhićen, njegova izjava pred sudom mi ne znači ništa. Ako se bude sudilo svim zločincima, cijeloj ekipi, nama neće značiti ništa. Nama majkama Srebrenice je presuđeno čim smo izgubile svoje najmilije. Nama je presuđeno do smrti', rekla je jedna od majki.

'Ovo more bijelih nišana (pokazuje na groblje) je djelo Karadžića, Mladića i ostalih. Nama majkama Srebrenice prijete da više ne smijemo davati izjave novinarima, koliko nas stežu i kakav nam je život u Srebrenici', dodala je. Na novinarsko pitanje što očekuju od suđenja ova majka je rekla kako želi da Mladić poživi još 100 godina kako bi se mogao izjasniti što je sve radio iz srebreničkih sinova, muževa i očeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene