Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu i pol dana

Imamu zatvorska kazna zbog bluda nad djevojčicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rešad Omerhodžić, imam iz sela Gluhe Bukovice kod Travnika u središnjoj Bosni, proglašen je krivim za pedofiliju i osuđen je na godinu i pol dana zatvora.

Općinski sud u Travniku proglasio je krivim imama Omerhodžića za kazneno djelo bluda počinjeno 2004. nad malodobnom N.T. Tužbu protiv Omerhodžića podnijeli su članovi obitelji tada desetogodišnje djevojčice koja je kod imama Omerhodžića pohađala vjersku nastavu i koja je svjedočila kako je bila izvrgnuta seksualnom zlostavljanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasna nesreća Djevojčicu (1) pogodila zapaljena boca s benzinom: Ima teške ozljede, ali stabilno je Ilustracija Tragedija na Kosovu Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala"

'Alah mi je svjedok da nisam kriv i da nisam počinio djelo koje mi se stavlja na teret', izjavio je Omerhodžić nakon izricanja nepravomoćne presude. Njegov odvjetnik Adil Lozo potvrdio je kako će se žaliti na presudu, ustvrdivši kako obrana nije imala dovoljno vremena da iznese sve dokaze koji bi potvrdili da su optužbe neutemeljene.

Duško Tomić, odvjetnik obitelji koja je tužila Omerhodžića, kazao je pak kako su oni zadovoljni pravorijekom. Slučaj imama Omerhodžića duboko je podijelio selo na one koji ga brane i osuđuju, a u cijeli slučaj umiješao se i poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

Nakon niza optužaba na njegov račun, posebice onih koje se isticali i mediji da štiti pedofile u Islamskoj zajednici, Cerić je ovaj tjedan posjetio Gluhu Bukovicu te zatražio da se pričeka pravomoćna presuda, a onda odluči o mogućim daljnjim mjerama. Cerić je tada također javno zamjerio novinarima da presuđuju bez suda i suđenja, ocijenivši kako je to krajnje neprimjereno. Rijaset Islamske zajednice u BiH tražio je i javnu ispriku od Televizije Federacije BiH zbog načina izvješćivanja o zbivanjima u Gluhoj Bukovici, no to je ocijenjeno kao još jedan oblik pritisaka na medije u toj zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene