Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ima li nade za Maddie: Talijanska djevojčica pronađena nakon četiri godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica koja je nestala prije četiri godine i postala poznata kao ‘talijanska Madeleine McCann’ pronađena je živa sinoć, javljaju engleski mediji. Ipak, tek će DNK analiza pokazati radi li se doista o toj djevojčici.

Rezultati DNK analite će se znati tek sutra, a prema nekim izjavama grčke policije djevojčica ne zna talijanski, kako se prvotno javljalo, i cini se da nema ni krvnu grupu djevojčice Denise nestale na Siciliji prije četiri godine.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann Novo otkriće Procurili sudski spisi: Otkriven stravičan zločin navodnog otmičara malene Maddie Slika nije dostupna Samo u medijima? Osumnjičeni pedofil tvrdi da nikada nije u živo vidio Maddie

Denise Pipitone imala je samo četiri godine kada je nestala u rujnu 2004. igrajući se ispred bakine kuće na Siciliji.

Policija je sinoć na grčkom otoku Kosu, prema dojavi pronašla osmogodišnju djevojčicu koja odgovara opisu nestale.

Romkinja s djetetom prvo je tvrdila da je njezina majka, no kasnije je policiji priznala da nije.

Dijete je imalo ožiljak ispod oka, baš kao i Denise, i govorilo je samo talijanski.

Nakon što je Denisina majka vidjela fotografije djevojčice, ustvrdila je da je ožiljak i oblik očiju isti kao i kod njene nestale kćeri stoga je dijete podvrgnuto DNA testovima.

Dodala je kako je u prošlosti bilo mnogo lažnih dojava no kako još uvijek nije izgubila nadu da će je pronaći. Ipak ovaj put bilo je toliko sličnosti da je pristala na DNA testiranje.

Ovo otkriće moglo bi udahnuti novu nadu obitelji nestale Madeleine McCann.

Glasnogovornik obitelji McCann sinoć je izjavio: ‘Ako su ovi navodi ispostave točnima, to bi moglo pomoći Kate i Gerryju jer se radi o istoj situaciji koja dokazuje da nestalo dijete može biti pronađeno živo i zdravo.’

Policija na grčkom otoku Kosu obavještena je nakon što je talijanski turist posumnjao kad su mu pristupile djevojčica i njena majka nudeći mu ogrlicu. Bio je iznenađen kako djevojčica fluentno govori talijanski dok njena majka ne.

Policijski službenici proveli su DNA testove i zaključili da između njih dvije ne postoji krvna veza. Ciganka je zatim priznala da nije majka djevojčice no odbila je dati dodatne informacije.

‘Ljudi su profitirali od našeg slučaja i naše muke, izmišljajući priče o tome što se dogodilo s Denise ali ja se nikad nisam prestala nadati da ću je pronaći’ izjavila je njena majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene