Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast broja izbjeglica

Ilegalci u Njemačku stižu preko Švicarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka savezna policija zabilježila je nagli porast ilegalnih ulazaka izbjeglica u Njemačku preko granice sa Švicarskom u lipnju i srpnju, priopćila je glasnogovornica Savezne policije u Stuttgartu.

Njemačka savezna policija zabilježila je nagli porast ilegalnih ulazaka izbjeglica u Njemačku preko granice sa Švicarskom, priopćeno je u srijedu.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu"

"U srpnju je iz Švicarske u Njemačku ilegalno ušlo 1008 osoba, a u lipnju 1065 što je značajni porast u odnosu na svibanj i travanj kada je zabilježeno 464 odnosno 293 ilegalnih prelaska granice", rekla je jedna glasnogovornica Savezne policije u Stuttgartu.

Najveći dio ilegalnih prelazaka švicarsko-njemačke granice odnosi se na građane Eritreje, Gambije i Etiopije tako da vlasti polaze od toga da se radi o izbjeglicama koje dolaze preko tzv. sredozemne izbjegličke rute.

"Mnogi zelenu granicu prelaze uz pomoć krijumčara, ali upute za to kako s juga Italije stići do Njemačke preko Švicarske mogu se naći i na društvenim mrežama", objasnila je glasnogovornica Savezne policije u čijoj nadležnosti je čuvanje granica.

Švicarska je dio Schengenskog sustava taka da na njezinim granicama prema susjednim članicama EU-a nema kontrola.

Do Njemačke je iz Italije moguće stići i preko Austrije, ali je ova zemlja pojačala kontrole na svojim prijelazima prema jugu tako da se mnogi odlučuju za rutu preko Švicarske koja je zasad manje kontrolirana.

Tijekom 2015. iz Švicarske u Njemačku je ilegalno prešlo 2.355 osoba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene