Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatni razlozi

Kardeljev unuk neće u slovensku vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrdi kako nema prave volje za reformu u zdravstvu

Bivši predsjednik slovenske državne revizije Igor Šoltes, u javnosti poznat kao unuk nekadašnjeg komunističkog čelnika Edvarda Kardelja, u ponedjeljak je objavio da odustaje od ulaska u slovensku vladu, gdje je trebao zauzeti položaj ministra zdravlja, nakon što je raniji ministar prije dva mjeseca dao ostavku.

Pedesetogodišnjeg pravnika koji se spominje kao "svježe lice" u slovenskoj politici na odustajanje su potaknuli privatni razlozi, a u izjavi za javnost istaknuo je da neslaganja oko njegova imenovanja u slovenskoj vladajućoj koaliciji govore kako nema prave volje za reformu u zdravstvu za koju se najviše zauzimao, tražeći da se zdravstvo odmah stabilizira sa oko 70 milijuna eura jer mu nedostaje sredstava.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Gradi li se drugi blok u NE Krško? Pronađena lokacija sigurna od potresa

Žaljenje što je odustao od kandidature izrazila je i slovenska premijerka Alenka Bratušek, dok se Šoltesovu imenovanju usprotivio Igor Lukšič, predsjednik koalicijskih Socijalnih demokrata (SD), druge najjače stranke u vladi. Lukšič je rekao da je Šoltes inzistiranjem kako će nastaviti s osnivanjem nove stranke ljevice koja bi bila "ideološki neopterećena" pokazao da ga rad u vladi zapravo ne zanima te da ne bi bilo u redu da u vladi sjedi predstavnik pa čak i osnivač neke nove stranke koja konkurira ljevici, a nije dobila potvrdu na redovnim izborima. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene