Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosne i zaštitne točke

Idući tjedan sastaju se Erdogan i Putin, tema Sirija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u srijedu da će se sljedeći tjedan sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o planu koji su dogovorile njihove zemlje i Iran o smanjivanju borbi u sirijskoj sjeverozapadnoj pokrajini Idlib.

Tri zemlje dogovorile su prošli tjedan da razmjeste stotine promatrača u pokrajini Idilb, koja graniči s Turskom a kontrolira je savez pod vodstvom Fronte al Nusra, nekoć povezane s Al Qaidom.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sastanak vođa Turske, Irana i Rusije sastanak velikih vođa Putin stigao u Iran, pregovarat će o Siriji, ukrajinskom žitu...

"Idlib je određen kao zona smanjivanja napetosti", rekao je turski predsjednik Tayyip Erdogan na jednom skupu u New Yorku gdje sudjeluje na Općoj skupštini UN-a.

Turski je predsjednik pojasnio da će se sastati s ruskim predsejdnikom Vladimirom Putinom 28. rujna, a turska televizija TRT objavila je da će se razgovori voditi u Ankari.

Erdogan je rekao da se trenutno izvan granica te pokrajine nalaze sigurnosne točke Ruske Federacije, dok unutar pokrajine Turska ima zaštitne točke te surađuje s borcima Slobodne sirijske vojske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene