Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj na svjedoke

ICTY proglasio krivima urednika novina i bivšeg ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji krivima je proglasio bivšega kosovskog ministra i urednika dnevnih novina koji su bili optuženi za utjecaj na svjedoka u suđenju nekadašnjem kosovskom premijeru.

Nekadašnji ministar kulture Astrit Haraqija osuđen je na pet mjeseci zatvora, a urednik Bajrush Morina osuđen je na tri mjeseca zatvora, kaže se u priopćenju ICTY-ja.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom"

Njih su dvojica kriva za nepoštovanje suda jer su 'svjesno i namjerno utjecala na provođenje pravde utječući na svjedoka čiji je identitet prema zapovijedi suda bio zaštićen', objavljeno je.

U travnju je bivši kosovski premijer Ramush Haradinaj oslobođen svih optužba za mučenje, silovanje, ubojstvo i progon Srba tijekom rata 1998. - 1999. Optužba za nepoštovanje suda podignuta je u siječnju, a obojica osuđenih u travnju su rekla da se ne osjećaju krivima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene