Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ICTY: Haxhiuu odobreno privremeno puštanje na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški sud odobrio je kosovskom novinaru Batonu Haxhiuu privremeno puštanje na slobodu prije početka suđenja zbog navodnog nepoštivanje suda, priopćio je ICTY.

Haxhiu, poznati novinar s Kosova, optužen je za nepoštivanje suda tijekom suđenja u predmetu Haradinaj i drugi, kada je navodno otkrio identitet zaštićenog svjedoka u novinskom članku kojeg je napisao i objavio.

Pročitajte i ovo Damir Matković Novinar i urednik Preminuo Damir Matković, legenda televizijskog novinarstva Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Nakon što je 20. svibnja uhićen i prebačen na Međunarodni sud, Haxhiu se tijekom prvog stupanja pred sud 21. svibnja 2008. očitovao da nije kriv, priopćio je ICTY.

Tribunal je privremeno puštanje na slobodu u Republiku Srpsku dopustio i Radivoju Miletiću te Ljubomiru Borovčaninu u razdoblju od najduže četiri dana, od 26. do 30. svibnja.

Miletić, bivši visoki oficir vojske bosanskih Srba, i Borovčanin, bivši zamjenik komandanta Specijalne policijske brigade Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske optuženi su zajedno s još šest drugih osoba za zločine počinjene nad bosanskim Muslimanima u enklavama Srebrenica i Žepa u ljeto 1995. godine.

Suđenje je počelo 14. srpnja 2006. godine, a izvođenje dokaza optužbe završeno je 7. veljače ove godine.

Prema rasporedu suđenja, prvi svjedok obrane treba početi svjedočiti 2. lipnja, priopćio je ICTY.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene