Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednik Osame bin Ladena?

POZIVA NA RAT On je novo, opasno lice Al Kaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi se pitaju je li on novi nasljednik Osame bin Ladena.

Bliski suradnik Osame bin Ladena i njegov osobni čuvar, 55-godišnji Ibrahim al Qosi, novo je lice Al Kaide koje javnosti šalje prijeteće poruke. Mnogi se stoga pitaju je li on i možda čovjek koji će preuzeti terorističku organizaciju.

Riječ je o džihadistu koji je u zatvoru Guantanamo proveo 10 godina, a pušten je 2012. godine. Uhićen je u Afganistanu 2001. i optužen za urotu i podupiranje terorizma. Poslije zatvora otišao je u rodni Sudan gdje je navodno radio kao vozač taksija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peta obljetnica CIA 'UŽIVO' Kako je izgledala likvidacija Osame bin Ladena Slika nije dostupna Zamrznuta scena PROŠLO JE 5 GODINA Nakon ubojstva Bin Ladena promijenila se jedna važna stvar

No, prošle godine njegovo se lice počelo pojavljivati u propagandnim video materijalima al-Kaide. Posljednji video uradak u kojem se al Quosi pojavljuje objavljen je 6. veljače, a u njemu je pozvao mlade džihadiste da dođu u Jemen i pridruže se Al Kaidi na Arapskom poluotoku. Također je osudio masovne egzekucije u Saudijskoj Arabiji, piše Daily Mail.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene