Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogatstvo nije fantazija

'Iako nam se čini da planet propada, stiže vrijeme obilja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autorski dvojac iz SAD-a tvrdi da je našao lijek protiv siromaštva, bolesti, gladi i ostalih nedaća današnjosti.

Bogatstvo nije nemoguće, obilje nam nije daleko, a unatoč tvrdnjama da Zemlja propada moramo ostati optimistični. Tako barem kažu Peter H. Diamandis i Steven Kotler, autori knjige 'Obilje'.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati" Ilustracija Zima zima, zube ima Zimski uvjeti iznenadili mnoge: Kako se sa snijegom i hladnoćom nose europske zemlje u kojima su uvjeti ekstremni?

Kotler, pisac i novinar, nakon bavljenja time prešao je na proučavanje znanosti i tehnologije i sastao se s Diamandisom u neprofitnoj organizaciji koja se bavi time kako napraviti radikalne iskorake za dobrobit čovječanstva.

Autori tvrde da na temelju tehnoloških dostignuća možemo uvidjeti koliko se svijet razvija. Medicina napreduje, trajanje života se produžilo, a borba sa siromaštvom ipak ide brže no ikad, prenosi autore Huffingtonpost.

'Zamislite svijet sa 9 milijardi ljudi i čistom vodom, hranom, pristupačnim stanovanjem i obrazovanjem, svima dostupnom energijom. Izgradnja boljeg svijeta izazov je za čovjeka. Ono što slijedi jest priča o tome kako doći do ovih želja', pišu autori na početku knjige.

Knjiga 'Obilje' na svojih 250 strana nudi savjete kako postići obilje. U knjizi je osmišljena strategija piramide. Prvo treba osigurati hranu, vodu i sklonište za sve ljude na planeti. Potom treba omogućiti energiju, obrazovanje te komunikacijski i informacijski pristup svakome. Na kraju, treba proizvesti svijet sloboda i zdravstvene zaštite za sve.

Knjiga je osvojila samo pozitivne kritike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene