Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivne prognoze

IAEA: Japan će uspješno nadvladati krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija povezana s nuklearnom nesrećom u Japanu još uvijek je vrlo ozbiljna, no bez sumnje zemlja će uspješno nadvladati krizu, rekao je na izvanrednom sastanku Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u Beču Yukiya Amano.

Kazao je kako vidi pozitivan razvoj događaja, kad je riječ o oštećenoj nuklearnoj centrali, od Tokija udaljenoj oko 240 km. 'Kriza još uvijek nije u potpunosti završila i stanje u nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi i dalje je iznimno ozbiljno. Visoke razine radijacije i dalje se mjere na području oko elektrane', kazao je Amano na sastanku upravnog odbora održanom iza zatvorenih vrata. No dodao je kako ne sumnja da će 'kriza biti uspješno nadvladana'.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

>> Japan: Skriveni dio katastrofe

>> Fukushima: Opet dim iznad reaktora 2 i 3

Amano je prošli tjedan posjetio Japan pozvavši japansku vladu da češće i brže izvješćuje IAEA o razvoju događaja u zemlji. 'Iz ovoga ćemo nešto morati naučiti, a o tomu ćemo raspravljati u sjedištu IAEA. Bit će nužno temeljito istražiti nesreću koja se dogodila', rekao je Amano. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene